De therapie waarop de bodyscan, Optisan Pro en mini E-Relief gebaseerd zijn, heet "Vitaalveld therapie", werkwijze is als volgt:

 

We zijn gezond wanneer onze lichaamsenergie ook in harmonie is. Onze cellen en ons immuunsysteem hebben dan de optimale capaciteit om zich tegen vijandige invloeden of ziekten te verweren. De Vitaalveld bodyscan meet de energetische structuren van het lichaam veilig en nauwkeurig.

Dit gebeurt door middel van heel subtiele (50 kHz - 1000 MHz) elektromagnetische frequenties die in het lichaam doorgezonden worden. Wanneer de trillingen op een blokkade stuiten, wordt dit direct geregistreerd. Ook wordt de trilling die teruggezonden wordt vanuit het lichaam geregistreerd en vergeleken met een bereik dat standaard is voor die cel, dat weefsel of dat orgaan.

De trillingen vervolgen bij een blokkade op een andere wijze hun pad. Het is eigenlijk net als met watergolfjes die bijvoorbeeld op een boot of een rots stuiten. Hierdoor zijn verstoringen (disbalansen) in uw lichaam te signaleren, ook al voordat er lichamelijke klachten of ziekten optreden. Een disbalans is dus een soort van voorstadium van wat later een klacht zou kunnen worden. 

 

Ook de Optisan Pro en mini E-Relief zijn op trilling gebaseerd.

 

Dezelfde trillingen worden na de meting ook gebruikt voor de krachtige behandeling ten behoeve van je herstel. Deze frequenties bevorderen – zoals in 1920 door dr. R. Rife is ontdekt – je zelfherstellend vermogen. Vaak worden disbalansen - verminderde lichaamstrillingen - veroorzaakt door cel vervuilingen/verschrompelingen, die door de behandeling met trillingen vervolgens vaak (grotendeels) weer kunnen worden losgemaakt.

Kenmerkend voor integrale geneeskunde, is dat de aanpak holistisch is, wat inhoudt dat je lichaam en geest als geheel worden beschouwd. Naast het voedings- en leefstijladvies dat je krijgt, bevordert ook dit de effectiviteit van deze energetische (Vitaalveld) therapie.

De werkwijze is gericht op bestrijding van de oorzaak van eventuele klachten in plaats van op bestrijding van de symptomen die de oorzaak niet wegnemen. Dit voorkomt zoveel mogelijk dat klachten later steeds –soms op een andere wijze - terugkeren.

 

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Dat is de kracht van preventie. Ik raad je - naast behandeling van eventuele klachten - aan om ook tweemaal per jaar de bodyscan als soort van “APK” voor je lichaam te doen, want "voorkomen is beter dan genezen”.

 

Ook in mentaal-emotioneel opzicht hebben trillingen betekenis; naarmate je gelukkiger bent, heb je een hogere trilling en dus een beter zelfherstellend vermogen:

 

zelfs emoties hebben trillingen