Als BATC - Beroepen Associatie Therapeut & Consument - therapeut werk ik volgens de volgende 5 natuurgerichte principes:


1.
  Energie

De hoogste prioriteit heeft de energiehuishouding, want zonder dit stagneert elk helingsproces.

Energie is essentieel voor een goed
zelfherstellend vermogen en immuunsysteem, en kan dan ook worden afgelezen uit de meting in diverse gradaties. Ook kan energie middels behandeling worden verhoogd (bijv. via mitochondriën (energiecellen) of bijnieren of milt, door zowel bodyscan als biofotonen-therapie).

sporten, bewegen, lifestlyle

Tevens worden de meridianen (energiebanen) gemeten en indien nodig behandeld.


2.
  Prikkeloverdracht

Als tweede prioriteit is het beslist noodzakelijk dat prikkels in het centraal zenuwstelsel goed gaan functioneren, immers communicatie tussen alle weefsels en organen – en tussen lichaam en geest – is noodzakelijk om de juiste aangeboden informatie op te nemen.

 

zenuwaandoeningen, neuronen, lifestyle


Zowel het hersen- en zenuwstelsel alsook het autonome zenuwstelsel kunnen worden gemeten en
zonodig behandeld, door de diverse tools.

 

 

 

logo BATC therapeut, meridianen, energiebanen, holistisch


3.
  Drainage

Naast voeding van het lichaam (zie 1./2./4.) is ook reiniging van het lichaam vaak nodig, want zodra afvalstoffen zijn afgevoerd komt er ruimte vrij voor sneller herstel van weefsel.

 

detox, lymfe, drainage, sapkuur

 

Zowel de bodyscan als de biofotonen-therapie en mini e-relief bieden hiervoor verschillende mogelijkheden (bijv. via detox of lymfen).

 


4.
  Voeding

Hierna is het ook goed dat er gekeken wordt naar het voedingspatroon en of hierop eventueel aanvullingen of wijzigingen nodig zijn.

gezonde voeding, supplementen, voedingspatroon

Ook voedingssupplementen worden hierin meegenomen.

voldoende water drinken, psyche, NLP, Louise Hay, natuurgerichte principes, energetische therapie

Dit tezamen verwerk ik in een advies.


5.  Psyche


Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Hiervoor gebruik ik oa NLP en Louise Hay.

Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen (trachten te) veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Ook hierover breng ik een advies uit.

 

 

De som van deze 5 natuurgerichte principes leidt tot een betere levenskunst.